Mizutama Skizo

Ha egyszer összeáll a nagy egész, ami nem is létezik, nem volt és nem lesz. A porszemek, a csavarminták, a nap, amit mondtál tegnap. Én majd a réten leszek, amíg ti flexeltek.

Elizabeth Barrett Browning

1. Portugál szonett

Theokritosra gondoltam, s az Ének,
ős-édes évek dala fájt fel újra,
dús éveké, melyeknek mézes ujja
osztotta kincsét fiatalnak, vénnek, –

s így ringva habján antik ütemének,
könnyemen át egy látomás borúja,
múlt életem édesbús koszorúja,
a lassú léptü, szép, szomoru évek

dobtak rám árnyat. S éreztem, megáll
mögöttem egy misztikus Idegen,
s hajamnál fogva hátra ránt-cibál:

„Szólj, ki vagyok?” – s én halkan felelem
zord zengésű szavára: „A Halál.”
S ezüst hang cseng rá: „Nem. A Szerelem”.

(Kardos László fordítása)

Omoi kaze

kokisin

free hit counter

Esős hétfő

2008.03.17. 19:32 | Mizutama | Szólj hozzá!

Ahogy kilépett az ajtón máris esni kezdett, a nap szürke felhőtakaró mögé rejtette ragyogását. Egyre szaporázta lépteit, de az eső mégis gyorsabb volt. Néhány pillanat alatt ruhái elnehezültek a víztől. Egy fa oldalában talált menedéket, úgy simult a fához, mintha mindig is ott állt volna, és el sem mozdulna onnan az idők végéig. Fejét a fa törzséhez hajtotta, nézte az elhaladó embereket, hogyan igyekeznek menedéket találni az eső elől. A szél vadul ráncigálta az esernyőket, kavarta a még száraz port és kisebb nagyobb leveleket.
Fél óra múlva a vihar elvonult, csak néhány felhőgomolyag úszott a délutáni égen.
Süteményt majszolva nézte az állomást. Milyen furcsa, hogy helyek melyeket tucatszor látunk, néha mégis teljesen új színben tűnnek fel, egyszerre addig soha nem látott arcukat mutatják.
A vihar utáni állomásban nem volt semmi különleges, semmi meghökkentően szép, semmi fotózni való. Póznák hosszú sora, messze délre kígyózó sinek, köztük mohalepte évtizedes támfák, vihar utáni kékben és narancsban játszó égbolt. És mégis ahogy állt ott a csomagokkal és az édes süteménnyel, a látvány időntúli boldogsággal töltötte el.

A bejegyzés trackback címe:

https://mizutama.blog.hu/api/trackback/id/tr65385050

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása